Η περιοχή μας απολαμβάνει μια εξαιρετική γεωγραφική θέση, αλλά έχει και πολλά άλλα πλεονεκτήματα: ένα κλίμα ευνοϊκό για την καλλιέργεια αμπελιών, πλούσια γεωλογία, φημισμένες ποικιλίες σταφυλιών, εξαιρετικά κλίματα... που της επιτρέπουν να δημιουργεί παγκοσμίως αναγνωρίσιμες ονομασίες. Χωρίς να ξεχνάμε φυσικά την τεχνογνωσία των οινοπαραγωγών μας, που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά. Φυσικά, όλα τα κρασιά La Burgondie προέρχονται από τη δουλειά των συνεργατών οινοπαραγωγών μας...
Αμπελώνας : Πολύ νότια της Βουργουνδίας, στα σύνορα με το Μποζολέ, η περιοχή της ονομασίας ξεπερνά αυτή του χωριού. Το χωριό του Σαιν-Βεράν έχει ένα "d", η ονομασία δεν το έχει γιατί συλλέγεται από έξι χωριά. Ιδρύθηκε το 1971, είναι η προτελευταία ονομασία που δόθηκε στην περιοχή του Μακονέ. Αυτή η σοδειά έχει παρασκευαστεί για τον γιο μας Βίκτορ που γεννήθηκε το 2012. Βρίσκεται στο Κλίμα «Εν Φω» που αγγίζει το Πουί Γι Φισέ.
Αμπελουργία :
Το έδαφος : Ένα κόκκινο, πολύ ασβεστολιθικό και ρηχό έδαφος.
Πυκνότητα φύτευσης : 8.500 φυτά/εκτάριο.
Κλάδεμα : Γκιό.
Ηλικία : 50 ετών
Συγκομιδές : Χειρονακτικές
Αποδόσεις : Μεταξύ 30 και 40 Εκατόλιτρα ανά εκτάριο ανάλογα με τα χρόνια.
Μικρός καρπός με πολύ μικρές γεύσεις πολύ συγκεντρωμένες σε ζάχαρη.
Οινοποίηση : Πολύ μακρά οινοποίηση, σε κρύο πάνω σε λεπτό ίζημα. (μεταξύ 15 °C και 20 °C)
Ωρίμανση : 100 % ωρίμανση σε Ημί-Μυθικά για 11 έως 12 μήνες (βαρέλια από δρυ 500 λίτρων) από 1 έως 3 κρασιά.
Απαντάμε σε κάθε είδους αιτήματα που κυμαίνονται από 1 έως 12 μπουκάλια, καθώς και σε magnum, jéroboam, mathusalem κ.λπ. σε όλη την ανατολική Γαλλία! Είμαστε σε θέση να δουλέψουμε με δείγματα ώστε να σας επιτρέψουμε να οπτικοποιήσετε το τελικό προϊόν.
Όλες οι κασέλες κρασιού και οι κασέλες ποτών κατασκευάζονται από πεύκο της γαλλικής περιοχής Landes! Αυτό το γαλλικό ξύλο με την λαμπερή όψη είναι πιο πυκνό από τα περισσότερα ξύλα που χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον τύπο παραγωγής. Η διαδικασία κατασκευής ξεκινά με την εκπόνηση ενός προσαρμοσμένου σχεδίου, την κατασκευή ενός πρωτοτύπου αν χρειαστεί και στη συνέχεια την έναρξη της παραγωγής. Η σήμανση (οικόσημο, έμβλημα του κτήματος) γίνεται με παραδοσιακό τρόπο μέσω μεταλλικής μήτρας ή τυπογραφικής σύνθεσης και μπορούμε να την προσωποποιήσουμε.
Ανακαλύψτε τις πρωτότυπες δημιουργίες μας: τραπεζάκια, χαρακτικά, θήκες για μπουκάλια. Επίσης, η άγαλμα του Αγίου Βενσάν, προστάτη των αμπελουργών, το σετ γευσιγνωσίας Tasté, γλυπτό της Τελευταίας Δείπνου κ.λπ..
Μπορούμε να πραγματοποιήσουμε την προσωπική σας χάραξη, μη διστάσετε να μας στείλετε την ιδέα σας μέσω email ή ταχυδρομικώς.
Αμπελώνας : Τελείως νότια της Βουργουνδίας, στα σύνορα με το Μποζολέ, η περιοχή της ονομασίας ξεπερνά αυτή του χωριού. Το χωριό του Σαιν-Βεράν έχει ένα "d", η ονομασία δεν το έχει γιατί συλλέγεται από έξι χωριά. Ιδρύθηκε το 1971, είναι η προτελευταία ονομασία που δόθηκε στην περιοχή του Μακονέ.
Αμπελουργία :
Το έδαφος : ένας ιουρασικός ασβεστόλιθος που επεκτείνει τις ασβεστολιθικές στρώσεις της Κοτ-ντ'Ορ, ιδανικός για το Chardonnay.
Πυκνότητα φύτευσης : 8.500 φυτά/εκτάριο.
Κλάδεμα : Γκιό.
Συγκομιδή : Χειρονακτική
Αποδόσεις : 55 έως 65 hl/ha, επιτρέπει στα σταφύλια να αποκαλύψουν τις αποχρώσεις του εδάφους μας.
Οινοποίηση : Πολύ αργή πίεση, για να σεβαστεί τον καρπό. Οι χυμοί της τελευταίας πίεσης δεν κρατούνται.
Ωρίμανση : Σε δεξαμενές για 6 έως 8 μήνες. Καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, οι αποφάσεις λαμβάνονται κυρίως με βάση τις γευστικές δοκιμές. Αυτά τα δεδομένα συμπληρώνονται φυσικά από τις τεχνικές αναλύσεις. Όπως και για όλα τα κρασιά του κτήματος.
Ο Pinot Noir είναι το μοναδικό σταφύλι που καλλιεργείται για αυτό το κρασί. Οι αμπελώνες βρίσκονται μεταξύ Buxy και Saint Gengoux le National και είναι γενικά σε μεσαία κλίση. Οι έδαφος είναι ρηχά και αεριζόμενα. Οι περιοχές είναι πολύ πετρώδεις, ιδανικές για τον Pinot Noir. Κατά την καλοκαιρινή περίοδο, οι πέτρες διατηρούν τη θερμότητα και την επιστρέφουν στον αμπελώνα. Αυτές οι πέτρες επιταχύνουν έτσι την ωρίμανση των σταφυλιών.
Τα σταφύλια προέρχονται από εδάφη αργιλοασβεστολιθικά με κυρίαρχο τον ασβεστόλιθο της Côte Chalonnaise. Οι κλίσεις είναι ήπιες και στραμμένες προς Ανατολή και Νοτιοανατολή.
Εκτροφή
Η οινοποίηση ξεκινά σε δεξαμενές inox και στη συνέχεια σε δρύινες δεξαμενές. Η διάρκεια σε δρύινα βαρέλια ποικίλλει ανάλογα με τις χρονιές.
Χαρακτήρας του κρασιού
Ωραίο κόκκινο χρώμα, καθαρό, με ρουμπινί ανταύγειες, η μύτη ανοίγει σε τυπικά κόκκινα φρούτα του Pinot Noir (μαύρη σταφίδα, κεράσι, φραγκοστάφυλο) με καπνιστές νότες, χούμους και μερικές φορές ζωικές νότες. Πλούσιο και πολύπλοκο, η υφή του είναι σφιχτή με μαλακούς και κομψούς τανίνες. Ωραία ισορροπία
Συνοδεία φαγητού και κρασιού
Le Pinot Noir, cépage emblématique des grands vins
rouges de Bourgogne.
CLIMAT
Situé sur la commune de Dracy-le-Fort, le climat
“Clos Jus”, classé en Premier Cru, est une parcelle de 6
hectares et 55 ares ceinte de murets. Nos vignes puisent
dans une terre rouge argilo-calcaire, des sous-sols très
calcaires et caillouteux, toute l’intensité et la profondeur
qui caractérisent notre Givry 1er Cru “Clos Jus”.
Vinification et élevage
Récolte des raisins à parfaite maturité. Tri sélectif des
meilleures grappes grâce à une analyse photométrique
a réception de la vendange. Cuvaison pendant 15 jours.
Pressurage pneumatique afin de préserver la qualité des
jus. Fermentation malo-lactique en fûts. Élevage en fûts
(fûts neufs et fûts de 5 ans d’âge) pendant 12 mois. Mise
en bouteille au moment optimal et repos du vin avant la
commercialisation.
NOTES DE Dégust ation
Ce vin à la robe rouge cerise révèle un nez complexe
Température de service:16 - 18°C
Παραδοσιακή οινοποίηση: πίεση, απολάσπωση, ωρίμανση σε λεπτά οινολάσπης σε θερμορυθμιζόμενες ανοξείδωτες δεξαμενές για περίπου δώδεκα μήνες.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΕΥΣΗΣ
Ωραίο χρυσό κίτρινο χρώμα, διαυγές, με λαμπερούς τόνους. Η μύτη αποκαλύπτει ένα έντονο μπουκέτο που συνδυάζει με λεπτότητα αρώματα εξωτικών φρούτων (μανγκό, ανανάς) και ξηρών καρπών (φουντούκι, αμύγδαλο). Η επίθεση στο στόμα είναι πυκνή και προσφέρει τέλεια ισορροπία, καθώς και αναζωογονητική μεταλλικότητα.
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙΟΥ
Σερβίρετε στους 13°C με μια τάρτα λαχανικών, μια πιατέλα θαλασσινών, ένα φιλέτο ρογέ με μάραθο, πάπια με κάρυ ή μια ποικιλία τυριών.
Περιοχή: Μαγωνάς
Ποικιλία: Σαρντονέ - Αμπέλια 50 ετών κατά μέσο όρο
Ροζ κρασί με χαλκόχρωμες ανταύγειες. Εκφραστικό, με νότες φρέσκων κόκκινων φρούτων (ξινό κεράσι, σμέουρο). Μαλακό και ελκυστικό, ο ουρανίσκος είναι φρέσκος με αξιοσημείωτη στρογγυλότητα. Ρετρό-ρινικές αρώματα εσπεριδοειδών.
Ανοιχτό ροζ φωτεινό ρόμπα.
Νότες από κόκκινα φρούτα και μούρα (φράουλες, βατόμουρα), αποξηραμένα φρούτα (βερύκοκα), μπισκότα και αρτοσκευάσματα.
Σκαλισμένο, ο ουρανίσκος είναι αέρινος, πολύ αναζωογονητικός και προσφέρει μια πολύ όμορφη επίγευση.
Ανοιχτόχρωμο, κρυστάλλινο χρώμα με ασημένιες αντανακλάσεις. Πολύπλοκο, φρέσκα φρούτα και φρούτα με λευκή σάρκα (αχλάδι, ροδάκινο), νότες από πυρίτη. Η γεύση είναι καλλιτεχνικά διαμορφωμένη, πολύ αρωματική, έντονη, ξινή και μεταλλική.
Ανοιχτόχρωμο, φωτεινό ρούχο με ασημένιες και ροζ αντανακλάσεις.
Νότες εσπεριδοειδών, ζουμερές αχλάδες και μήλα.
Ζωντανό και τραγανό, ο ουρανίσκος είναι ευθύς και η κομψότητα των φυσαλίδων του προσδίδει μεγάλη φρεσκάδα.
Μέθοδος παραδοσιακού μποζολέ: Μηχανική μακροχρόνια εκχύλιση. Το κρασί ξεκουράζεται σε ανοξείδωτη δεξαμενή για να διατηρήσει όλη την τραγανότητα του φρούτου που είναι χαρακτηριστικό του Μποζολέ.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΕΥΣΗΣ
Εντυπωσιακό ρουμπινί χρώμα, βαθύ και με λαμπερές ανταύγειες. Εκφραστικό, η μύτη προσφέρει αρώματα μπαχαρικών, καβουρδισμένων και βανίλιας, καθώς και φρουτώδεις νότες από μούρα και κεράσια. Η επίθεση στο στόμα είναι γεμάτη αρμονία, στρογγυλή και απολαυστική. Ο ουρανίσκος αποκαλύπτει καβουρδισμένες και βανιλιές γεύσεις, αναμεμειγμένες με μικρά μαύρα φρούτα.
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙΟΥ
Σερβίρετε στους 15°C με ψητό κουνέλι, ψητό φιλέτο ή μαύρο λουκάνικο με τηγανητές πατάτες. Θα συνοδεύσει επίσης υπέροχα τυριά όπως το Délice de Bourgogne ή μια Tomme de Montagne.
Περιοχή: Μποζολέ
Ποικιλία: Gamay Noir
Αμπελώνας: γρανιτικά εδάφη – ηπειρωτικό κλίμα
Φόρεμα ή ροζ, με ελαφρές πορτοκαλί αντανακλάσεις.
Αρώματα από πέταλα τριαντάφυλλου, κόκκινα φρούτα, μπισκότα, γλυκές αμυγδάλες και κουκούτσια κερασιού.
Αέρινο και τρυφερό, ο ουρανίσκος είναι λεπτός, με μια γκουρμέ φινίρισμα.
Αυτό το Crémant είναι ένα μίγμα τεσσάρων ποικιλιών της Απονομής (Pinot Noir, Chardonnay, Gamay και Aligoté)*, ένα κρασί που είναι αποδεκτό από όλους, με στρογγυλή γεύση και ποικιλόμορφο άρωμα. Είναι το πιο "εύκολο" από τα Crémants μας, ένα Crémant που προσφέρεται για κατανάλωση, καθαρό, ειλικρινές, που προσφέρει ωραία φρεσκάδα.
• Χειρονακτική συγκομιδή
• Μεταφορά των σταφυλιών σε κιβώτια "ανοιχτού τύπου" των 45 κιλών για να διατηρηθεί η ακεραιότητά τους
• Πνευματικοί πιεστές
• Βασικός χυμός που προέρχεται από 150 κιλά σταφυλιών για 100 λίτρα χυμού, 75% από την κορυφή της σοδειάς και 25% από την υπόλοιπη
• Αλκοολική και μηλογαλακτική ζύμωση, μίξεις κατά σοδειά και προετοιμασία για τις αναλήψεις που ξεκινούν μετά την 1η Δεκεμβρίου
• Υπομονετική ωρίμανση 12 μηνών κατά μέσο όρο των φιαλών που τοποθετούνται σε ράφια, στη φυσική δροσιά και το απαλό φως της υπόγειας καμίνου ασβεστόλιθου (κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου συμβαίνει η γέννηση της αφρώδους υφής)
• Διπλή έγκριση από το INAO (Εθνικό Ινστιτούτο Προέλευσης και Ποιότητας): πάνω από τις
Βαθύ χρώμα ρουμπινί.
Γκουρμέ αρώματα από μικρούς κόκκινους καρπούς (φράουλες, σμέουρα) με νότες βιολέτας.
Στερεό και φρουτώδες με νότες ίριδας, μύρτιλου, φρέσκων σταφυλιών και μπαχαρικών.
Ανοιχτόχρωμο, φωτεινό χρώμα με ασημένιες και ροζ αντανακλάσεις.
Νότες εσπεριδοειδών, ζουμερές αχλάδες και μήλα.
Ζωντανό και τραγανό, η γεύση είναι καθαρή και η φινέτσα των φυσαλίδων του προσδίδει μεγάλη φρεσκάδα.
Ανοιχτό χρυσό με πράσινες-ασημένιες αντανακλάσεις.
Ανθώδεις νότες (ακακία, κρίνος της κοιλάδας) και φρουτώδεις νότες (αχλάδι, λευκό ροδάκινο, φρέσκα σταφύλια).
Φρέσκο, πλούσιο, ο ουρανίσκος είναι μεταλλικός με πολύ όμορφη επίγευση.
Ο Βουργουνδίας Αλιγκότε προέρχεται εξ ολοκλήρου από την ποικιλία Αλιγκότε.
Οι αμπελώνες μας για τον Βουργουνδία Αλιγκότε βρίσκονται κυρίως μεταξύ του Μπούξι και του Σαιντ-Ζενγκού-λε-Νασιονάλ, στις πλαγιές. Ο υπόγειος χώρος είναι αργιλώδης-ασβεστολιθικός. Το έδαφος είναι συχνά καλυμμένο με θραύσματα πέτρας, γεγονός που επιτρέπει στους σταφυλιούς να φτάσουν σε καλή ωρίμανση.
Η Ωρίμανση
Η οινοποίηση του Βουργουνδία Αλιγκότε πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου σε δεξαμενές inox προκειμένου να διατηρηθεί η φρεσκάδα και η ζωντάνια του.
Χαρακτήρας του κρασιού
Λευκό κρασί γεμάτο φρεσκάδα, το χρώμα του είναι γενικά χρυσό ανοιχτό, με λαμπερές ανταύγειες. Η μύτη ανοίγει σε ανθώδεις νότες και φρέσκα φρούτα. Στο στόμα, είναι τρυφερό και αρωματικό. Συχνά παρουσιάζει αρώματα από λευκά λουλούδια και φουντούκια. Είναι ένα κρασί που προσφέρει άμεση απόλαυση!
Συνοδεία φαγητού και κρασιού
Ως κρασί απεριτίφ, συχνά συνδυάζεται με κρέμα μαυροκουνουπίδι για να προτείνει το διάσημο κίρ Βουργουνδίας. Φυσικά, ταιριάζει τέλεια με αλλαντικά, ομελέτες ή ψάρια σε σάλτσα. Η ζωντάνια του και οι νότες του...
Ρουμπινί χρώμα.
Εντατικά αρώματα από μικρούς κόκκινους και μαύρους καρπούς (βατόμουρα, φραγκοστάφυλα, μούρα) με νότες από υποβρύχιο, βιολέτες και μπαχαρικά.
Γκουρμέ και δομημένο, ο ουρανίσκος προσφέρει μια όμορφη επίγευση και λειωμένα τανίνες.
Τα σταφύλια συλλέγονται με το χέρι. Για αυτή την Cuvée, χρησιμοποιούμε μόνο τις πρώτες πιέσεις
μόνο τις πρώτες πιέσεις των καλύτερων σοδειών μας.
Το κρασί ωριμάζει σε δεξαμενές μόνο κατά τη διάρκεια της πρώτης αλκοολικής ζύμωσης.
για περίπου 3 μήνες, ακολουθούμενη από εμφιάλωση με τη δεύτερη ζύμωση
δεύτερη ζύμωση για να δημιουργηθούν λεπτές φυσαλίδες.
Το κρασί στη συνέχεια ωριμάζει σε ράβδους για τουλάχιστον 1 χρόνο
για βέλτιστη ποιότητα.
Συνοδεία φαγητού και κρασιού :
Το Blanc de Blancs είναι μια ιδανική συνοδεία για απεριτίφ ή απλά ψητό ψάρι.
απλά ψητό ψάρι ή ψητό μοσχάρι με ελιές.
Αρώματα & Γεύσεις :
Αυτό το Crémant de Bourgogne έχει ελαφρύ χρυσό χρώμα με λεπτές φυσαλίδες.
με νότες εσπεριδοειδών. Το λεμόνι και το λάιμ κυριαρχούν και προσφέρουν μια υπέροχη φρεσκάδα στον ουρανίσκο.
φρεσκάδα στον ουρανίσκο. Η μεταλλικότητα που παρέχεται από τις ποικιλίες σταφυλιών που φυτεύονται σε αργιλώδη-ασβεστολιθικά εδάφη,
δίνει σε αυτό το κρασί μια σταθερή πολυπλοκότητα που θα προσελκύσει εκείνους που αγαπούν να ανακαλύπτουν νέα πράγματα.
Ανοιχτόχρωμο, φωτεινό χρώμα με πράσινες αντανακλάσεις.
Νότες από ώριμα φρούτα με λευκή σάρκα (ροδάκινο, αχλάδι) και λουλούδια του αγρού.
Φρέσκο και μεταλλικό, η τέλεια ισορροπημένη γεύση προσφέρει μια φινέτσα στο φινάλε.
Ο χώρος βρίσκεται στην ακραία βόρεια περιοχή του Μποζολέ, ένα από τα πιο φημισμένα κρασιά της νότιας Βουργουνδίας.
Ιστορία & παράδοση:
Η γοητευτική παράδοση γεννήθηκε από την υπηρεσία αυτού του κρασιού κατά τη διάρκεια ρομαντικών δείπνων την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.
Το έδαφος: ροζ γρανίτης, στη μέση των λόφων.
Αμπελοκαλλιέργεια:
Πυκνότητα φύτευσης: 9.000 έως 10.000 φυτά/εκτάριο για να ελέγχεται η ζωτικότητα της ποικιλίας.
Κλάδεμα: γυαλί, πολύ κοντό, επιτρέπει τον έλεγχο των αποδόσεων.
Οινοποίηση:
Συγκομιδή: χειρονακτική.
Μέθοδος: παραδοσιακή Μποζολέ, ημι-καρbonique, σε ολόκληρη τσαμπί.
Μακράν: 6 έως 10 ημέρες.
Ωρίμανση: σε δεξαμενή.
Γευσιγνωσία:
Ένα κρασί που αναγνωρίζεται εύκολα.
Μια όμορφη πορφυρή απόχρωση. Ένα άρωμα με πολύ χαρακτηριστικά αρώματα βιολέτας και μόσχου.
Στο στόμα, το κρασί είναι πλούσιο και απαλό. Η επίγευση είναι μακρά και έντονα φρουτώδης.
Στα βόρεια της περιοχής της ονομασίας, στην "μεσαία ορεινότητα".
Είναι ο υψηλότερος οίνος του Μποζολέ.
Η Σιρουμπλ είναι εδώ και καιρό μια στάση για τους περιπατητές
που σταματούν για να θαυμάσουν την υπέροχη θέα στις λόφους
του Μποζολέ και στην κοιλάδα του Σαόν.
Το έδαφος: αρκετά χοντρός γρανίτης και πορφυρίτης.
Αμπελοκαλλιέργεια:
Πυκνότητα φύτευσης: 9.000 φυτά/εκτάριο για να ελέγχεται
η ζωτικότητα της ποικιλίας.
Κλάδεμα: γαλλικό, πολύ κοντό, επιτρέπει τον έλεγχο των αποδόσεων.
Συγκομιδή: χειρονακτική.
Οινοποίηση:
Παραδοσιακή μέθοδος Μποζολέ, ημι-καρbonique,
με ολόκληρες τσαμπιά. Με εκχύλιση 8 ημέρες κατά μέσο όρο.
Ωρίμανση σε δεξαμενές για 6 έως 8 μήνες.
Γευσιγνωσία:
Ένα κρασί που δεν κάνει παραξενιές!
Η μύτη του χαρακτηρίζεται από αρώματα
παιώνιας και κερασιάς. Στο στόμα, είναι γερό, σάρκινο.
Οι τανίνες είναι παρούσες χωρίς να είναι σκληρές.
Η στρογγυλότητα της ποικιλίας παρουσιάζεται εδώ με ωραίο βάθος.
Γλυκό κρασί φτιαγμένο από Chardonnay, κάτι που είναι μάλλον σπάνιο. Μπορεί να παραχθεί μόνο τις χρονιές που δημιουργείται ευγενής σήψη στα σταφύλια.
Συλλέγεται με το χέρι στα τέλη Οκτωβρίου - αρχές Νοεμβρίου. Πολύ χαμηλές αποδόσεις. Σταφύλια συγκεντρωμένα σε φυσικά σάκχαρα.
Τέλειο για να συνοδεύσει τα γεύματά σας στις γιορτές (φουά γκρα ή επιδόρπιο).
Συσκευασμένο σε μπουκάλια των 50 cl.